Snel tot de kern van je probleem met de PEM Doorvraagtechniek


De PEM-doorvraagtechniek is een techniek die ontwikkeld is door Henri van Amerongen. Henri heeft deze techniek speciaal ontwikkeld om heel snel tot de kern van het probleem te komen.
"Met deze methode is het mogelijk om op een dieper niveau te ervaren waar het probleem vandaan komt"

Door terug te gaan in je onderbewuste, kun je situaties en uitspraken terug halen waar je nooit meer aan gedacht hebt. Het is mogelijk dat er ooit iets is gebeurd wat je enorm heeft geraakt. Het terughalen hiervan is niet zo makkelijk. Je hebt het vaak verdrongen, of je wist niet dat het zo'n impact op je leven had. Zeker niet als dit een gebeurtenis is geweest toen je baby was, of de eerste jaren er na.

Door deze techniek is het mogelijk gebeurtenissen weer terug te halen en meteen te helen. Alleen al het weten waarom je ergens bang voor bent, je geen zelfvertrouwen hebt of waar je ook maar mee zit, kan al een enorme stap zijn.

De PEM-doorvraagtechniek is een bepaalde vraagstelling waarbij je op 3 niveaus werkt en is erop gericht om een verbinding te maken tussen gedachten, emoties en lichaamsgevoel en de situatie waar het probleem ontstaan is.

P= Physical E= Emotionally M=Mentally

Hoe werkt de PEM-doorvraagtechniek?

Het is belangrijk als coach om de cliënt te volgen en vooral duidelijke vragen te stellen. Vanuit ons (lichaams)geheugen kunnen we door de juiste vraagstelling alle opgeslagen ervaringen naar boven halen. Dit gebeurt door op een non-directieve manier door steeds meer en verder reikende vragen te stellen, waardoor we steeds dieper contact kunnen maken wat onbewust is opgeslagen.

Wat kunnen we met deze techniek?

De PEM kan ingezet worden om bijv. een traumatische ervaring naar boven te halen en te verwerken. Maar ook om iemand weer in zijn kracht te zetten. Ook is de PEM uitstekend geschikt om verbanden te leggen tussen situaties en (chronische) pijn.

Stress verhelpen

Stress is met deze methode goed en blijvend op te lossen. De cliënt trekt zelf conclusies. Vanuit zelfinzicht en zelfsturing kan er op diep niveau verandering plaats vinden. Omdat het diep doorwerkt is deze techniek zowel snel als effectief.
Waarvoor kunnen we deze techniek inzetten?

Physical:
Pijn
Niet goed functionerende lichaamsdelen
Allergie
Moeheid

Emotional:
Angst
Ongemak
Stress
Boosheid

Mental:
Woorden
Geluiden
Plaatjes

Deze lijst is maar een zeer summiere opsomming.

Een pas op de plaats is soms een hele vooruitgang


Wendy van Raamwendy@intense-coaching.nlContact/ Aanmelden

Top
Copyright Intense Coaching 2017
 Copyright Intense Coaching 2017