De 38 remedies van Bach's Bloesemtherapie


De Bach bloesemremedies werken diep door en geven verlichting bij lichamelijke ongemakken.Dr. Edward Bach was een bekend arts in Harley Street - Londen. De laatste jaren van zijn leven ging hij op zoek naar natuurlijke geneesmiddelen die niet alleen de kwaal, maar ook de oorzaak zouden kunnen wegnemen. Hij ontdekte 38 verschillende soorten bloesems van wilde planten, struiken of bomen die allen op bijzonder helende wijze op de psyche inwerken. De remedies worden bereid uit bloemen, geen ervan is schadelijk of werkt verslavend.

Dr Bach Remedies

Dr Bach heeft 38 remedies ontdekt voor elk van de meest voorkomende negatieve stemmingen of gemoedstoestanden. Hij heeft een onderverdeling gemaakt in zeven rubrieken:
- Vrees
- Onzekerheid
- Onvoldoende belangstelling voor het heden
- Eenzaamheid
- Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
- Moedeloosheid of wanhoop
- Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Kiezen van de juiste remedies

De Bach remedies worden voorgeschreven in overeenstemming met de gemoedstoestand die je ervaart.
Een disharmonische gemoedsgesteldheid zal niet alleen het herwinnen van de gezondheid belemmeren en het herstel vertragen, ze is ook de oorzaak van ziekten en slepende kwalen.
Het is bekend dat langdurig bestaande vrees of zorgen, iemands vitaliteit kan uitputten met als mogelijk gevolg dat men zich niet lekker, of niet zichzelf voelt.

Hoe weet je nu precies welke remedie bij jou hoort? In een gesprek luister ik naar je en aan de hand hiervan kunnen we de juiste remedie(s) vinden. Het is ook mogelijk de juiste remedie te kiezen door te pendelen of op gevoel te kiezen.

De Bach bloesemremedies zijn absoluut goedaardig in hun uitwerking. Nooit en onder geen enkele omstandigheid kunnen ze bijverschijnselen veroorzaken. Ze kunnen daarom zonder risico aan iedereen voorgeschreven worden, ook in combinatie met andere medicijnen. Baby's, dieren en planten kunnen de remedies veilig gebruiken.

De Bach bloesemremedies werken diep door en geven verlichting bij lichamelijke ongemakken.

Mijn ervaringen als Bach therapeute, laten opmerkelijke resultaten zien. Men kan vaak niet geloven hoe snel en effectief de remedies werken.

Rescue Remedie, een 'EHBO-remedie' bij uitstek

De meest bekende Bach remedie is de rescue remedie, die een soort eerste hulp is bij verdriet, grote schok, angst en bij een acuut trauma. Deze rescue remedie is een samenstelling van vijf remedies. Iedereen zou een flesje rescue druppels, rescue spray of de pastilles binnen handbereik moeten hebben. Zelf gebruik ik deze remedie vaak. Het geeft troost, helpt je over een eerste schok heen en geeft rust. Voor kinderen (maar ook voor volwassenen!) is ook de rescuezalf een aanbeveling, op elk wondje geeft het direct troost en het kalmeert, waardoor de pijn en schrik snel tot het verleden behoren. Veel gebruikers van de bloesemtherapie hebben altijd Rescue bij zich.

Aanvulling bij andere therapieën

De Bach remedies kunnen als zelfstandige therapie worden gebruikt, maar worden ook vaak als een welkome aanvulling gebruikt bij andere therapieën voor een snel helingsproces.

De remedies van het Bach Centre in Engeland zijn over de hele wereld bekend.

Een pas op de plaats is soms een hele vooruitgang


Wendy van Raamwendy@intense-coaching.nlContact/ Aanmelden

Top
Copyright Intense Coaching 2017
 Copyright Intense Coaching 2017